O CENTRU

Ustanova Sportski centar u Rumi osnovana je odlukom SO Ruma 24.12.1991. godine. Ustanova Sportski centar je atraktivan sportsko poslovni objekat,, moderno je opremljen i vrlo funkcionalan. Ovakva struktura Sportskog centra, koju čine velika dvorana, šestostazna automatska kuglana, fitnes centar, džudo sala, mala sala, plava sala, crvena sala, kafana i ostali poslovni prostori u Sportskom centru obezbeđuje uslove za realizaciju različitih programa iz oblasti takmičarskog sporta, školskog sporta i sportske rekreacije.

Po nivou tehničko-tehnološke opremljenosti, stanju i kvalitetu opreme i objekta, SC Ruma je u stanju da svojim korisnicima pruži široku lepezu usluga:

- Centar obezbeđuje uslove za razvoj takmičarskog sporta, kako za treninge i pripreme tako i za takmičenja svih vrsta od masovnog do vrhunskog sporta.
- Obezbeđuje raznovrsne uslove da se deca školskog uzrasta mogu baviti sportom kroz stručne i organizovane oblike rada u sportkim organizacijama, sportskim sekcijama i sportskim školama.
- Obezbeđuje kompletne uslove rekreativnom sportu kroz organizovano bavljenje i obezbeđenje termina radnim organizacijama za rekreaciju i takmičenje kao i za bavljenje rekreacijom samoinicijativno prema vlastitim potrebama.
- Obezbeđuje uslove za održavanje svih vrsta kulturno-estradnih programa.
- Obezbeđuje uslove i prostor potencijalnim i stalnim korisnicima za isticanje svojih reklama.
- Obezbeđuje uslove ugostiteljskih usluga iz našeg domena.
- Obezbeđuje uslove ugostiteljskih usluga iz našeg domena.

Sportski centar sadrži:

- Veliku dvoranu, maksimalni kapacitet gledališta je 2000
- Kuglanu, šestostaznu automatsku kuglanu (maksimalni kapacitet gledališta je 100 mesta)
- Fitness centar sa teretanom
- Sale za borilačke sportove
- Prateće prostorije (svlačionice, prostorije za sastavljanje protokola, press centar…)
- Snek bar (kod kuglane, 150 mesta)

Sportski centar je izgrađen od sredstava samodoprinosa građana Rume 1991. Godine.